Suoratuhkaus

Suoratuhkaus

Alkaen: 629,00 

Suoratuhkauksessa tarvitaan aina uurna. Olkaa ystävällinen ja valitkaa valikoimastamme uurna.

Yhteensopiva tuote-ehdotus: Kyyhky uurna 116 €.

329,00 
35,00 
165,00 
100,00 

Kuvaus

Jos vainaja ei ole ollut kirkon jäsen, niin arkku voidaan viedä tuhkattavaksi sairaalan kylmätiloista tai hoitokodista suoraan krematorioon. Tätä ei edellä tai sisällä siunaus- tai muuta saattotilaisuutta.

Jos vainaja on ollut kirkon jäsen, mutta ilmaissut tahtonsa suorasta tuhkauksesta ilman siunausta, on hautajaisia järjestävän omaisen kysyttävä suoratuhkaukseen lupa oman seurakunnan kirkkoherralta.

Krematorio
Krematoriona voi toimia jokin pääkaupunkiseudun krematorioista. Yleensä on edullisempaa tuhkata siinä kunnassa, missä vainaja on asunut. Vaihtoehtoisesti voitte käyttää Hietaniemen krematorion yksityistä krematoriota.

Muistotilaisuus
Voitte pitää muistotilaisuuden samana päivänä kuin tuhkaus on tai vasta myöhemmin. Muistotilaisuuspaikkana voi toimia tilausravintola tai omaisen koti. Voitte tilata pitopalvelun halutessanne myös kotiin.

Hautapaikka
Jokaisella vainajalla on oikeus hautapaikkaan kirkon jäsenyydestä riippumatta. Vainaja voidaan haudata myös uurnassa sukuhautaan tai tuhka voidaan sirotella hautausmaan lehtoon tai haudata tuhkana nurmen alle. Tuhka voidaan sirotella myös yksityiselle maalle tai vesistöön vesistöhaltijan luvalla. Helsingissä ja Espoossa on erikseen merkitty merialue, johon tuhka voidaan sirotella. Teidän tulee sopia tuhkauurnan hakemisesta hautaustoimiston tai krematorion kanssa.

http://www.krematorio.fi/fi/
https://www.helsinginseurakunnat.fi/honkanummenhautausmaa/artikkelit/krematorio

Takaisin