Hautajaisjärjestelyiden aloittaminen

Kun suruviesti saapuu, ei aina ole tiedossa, miten ja mistä aloittaa hautajaisjärjestelyt. Millaiset hautajaiset vainaja olisi halunnut? Miten vainaja olisi halunnut tulla haudatuksi? Hautajaiset järjestetään yleensä 1 – 4 viikon kuluttua kuolemasta.

Hoidamme hautaustoimistossamme kaikki käytännön hautajaisjärjestelyt puolestanne alkaen papin ja kirkon varaamisesta hautapaikkavarauksiin saakka.  Omaisen hoitaessa osan varauksista itse, kokonaisuus vastuu hautajaisjärjestelyistä on meillä. Hoidamme kaikki hautaukseen liittyvät asiat pienimpiä yksityiskohtia myöten. 

Järjestämme myös muistotilaisuuden pitopalvelun, käsiohjelmat, perunkirjoituksen ja uudet hautamuistomerkit kaiverruksineen. 

Miten aloitan:
Kerromme teille eri vaihtoehtoja miten voitte aloittaa hautajaisjärjestelyt, kun olemme ensin kuulleet onko kyse pienimuotoisista vai suuremmalle saattojoukolle järjestettävistä hautajaisista.  Vaihtoehtoisesti voitte aloittaa ja tilata hautajaisjärjestelyt verkkokaupassamme.

Koti tai muu tapaamispaikka: Surun kohdatessa, tulemme tueksenne. Meille riittää puhelinsoitto ja tulemme kotiinne tai paikkaan, jossa teidän on hyvä olla. Varatkaa tapaamisaika soittamalla, puhelin 0500 406 408. Vaihtoehtoisesti voimme tavata toimitiloissamme Kalasatamassa. Lakiasiat hoidetaan samoissa toimitiloissa Asianajotoimisto Fiducius Oy:n kanssa.

Katso tästä arkkuvaihtoehtoja.

Tapaamispaikka:
Lautatarhankatu 6, 00580 Helsinki
(Kauppakeskus Redin läheisyydessä)

Helsingin siunauskappelit ja hautausmaat

Helsingin alueelta löytyy kuusi hautausmaata ja yksi uurnaholvi, joita hallinnoi keskitetysti Helsingin Seurakuntayhtymä.

Helsingin keskustan tuntumassa sijaitseva Hietaniemen hautausmaa on hautausmaista vanhin ja koostuu useista eri alueista. Hietaniemessä sijaitsevat myös Helsingin suosituimmat siunauskappelit, Hietaniemen vanha ja uusi kappeli.

Helsingin seurakuntayhtymälle kuuluva, mutta Vantaan puolella sijaitseva, Honkanummen hautausmaa on hautausmaista laajin ja sen alueelta löytyy myös tunnukseton hauta-alue. Hautausmaalla sijaitsee Honkanummen iso ja pieni kappeli.

Malmin hautausmaa on Helsingin hautausmaista toiminnallisesti suurin ja siellä sijaitsevat Malmin kolme kappelia. 

Historiallinen Kulosaaren hautausmaa Kulosaaren Leposaaressa, Östersundomin hautausmaa koillisessa Helsingissä ja keskuspuiston läheisyydessä sijaitseva vehreä Maunulan uurnalehto ovat kukin idyllisiä hautausmaita. 

Helsingissä on käytössä kolme krematoriota. Malmin ja Honkanummen krematoriot ovat Helsingin seurakuntayhtymän hallinnoimia ja sijaitsevat kyseisten hautausmaiden yhteydessä. Hietaniemen hautausmaan vieressä sijaitseva Hietaniemen krematorio on Suomen vanhin krematorio ja sen omistaa Krematoriosäätiö. Krematoriosäätiö hallinnoi myös kahta kappelia Hietaniemessä. 

Teitä palvelevat

Tuula Solmela

Hautausneuvoja, asiakaspalvelu

0500 406 408 asiakaspalvelu@hautauspalvelukaarna.fi

Jarmo Hakonen

Hautausneuvoja, taloushallinto

0500 406 408 asiakaspalvelu@hautauspalvelukaarna.fi

Yksi puhelinsoitto riittää – me hoidamme loput.