Siviilihautajaiset kappelissa

Siviilihautajaiset kappelissa

Alkaen: 959,00 

Kokonaisuus sisältää kotimaisen Ekoarkku Solmun, arkkupaidan, yhden kuljetuksen pk-seudulla, arkkuun laiton ja pukemisen ja kaikki tarvittavat saattotilaisuuteen liittyvät asioinnit ja järjestelyt, myös tuhkausvaraukset krematorioon.

Neuvomme ja autamme teitä myös hautapaikkavarauksissa.

Jos kyseessä on uurnahautaus, niin olkaa ystävällinen ja valitkaa myös valikoimastamme uurna.

Yhteensopiva uurnaehdotus: Honka uurna 158 €. Honka uurna toimitetaan uurnan kannessa olevalla nupilla eikä ristillä (vrt. kuva).  Uurnaa on saatavana myös valkoisena.

649,00 
35,00 
175,00 
100,00 

Kuvaus

Siviilihautajaiset – kirkkoon kuulumattoman hautajaiset

Tilaisuudessa eli seremoniassa on kirkollista hautaustoimitusta vapaampi ohjelma – musiikkivalintoja myöten tilaisuudesta voidaan tehdä vainajan näköinen. Siviilihautajaisiin ei siis tarvitse sisällyttää mitään vain tavan vuoksi. Saattotilaisuuteen voi kuulua puheita, musiikkia ja kukkatervehdysten jättäminen. Silloin kun tilaisuus kunnioittaa aidosti vainajaa, se on myös omaisille lohdullisin.

Tilaisuus voidaan pitää Hietaniemen krematorion kappelissa, hautausmaan kappelissa, tilausravintolassa tai vaikkapa kotona.

Puhujana voi toimia ulkopuolinen tilattu juhlapuhuja tai joku omaisista. Hautapaikkavaihtoehdot ovat samat kuin kirkollisin menoin haudattavillakin. Seurakunnat ylläpitävät myös tunnustuksettomia hautausmaita eri puolilla Suomea. Honkanummen hautausmaalla on myös tunnustukseton alue.

Seremonian kulku
Siviilihautajaisissa ei ole pakollista kaavaa, vaan ne voidaan toteuttaa monin eri tavoin heijastamaan vainajan persoonallisuutta ja sitä merkitystä, joka hänen elämällään on hänen läheisilleen ollut.
Usein hautajaiset järjestetään kaksiosaisina: ensin saattohetki kappelissa arkun äärellä ja heti sen jälkeen muistotilaisuus tarjoiluineen muualla. Uurnanlaskuun viikon tai parin kuluttua osallistuvat yleensä vain lähiomaiset. Vaihtoehtoinen tapa on tuhkata vainaja ensin ja viettää siviilihautajaiset muistotilaisuuksineen vasta uurnan ollessa läsnä. Pidettiinpä saattohetki kappelissa, kotona, pitokartanossa, avomerellä tai vaikkapa omenapuun alla, siihen sisältyy yleensä musiikkia, puhe tai useitakin, kukkasia ja kynttilöitä sekä paljon tunteita. Mitä henkilökohtaisempi ja lämpimämpi itse hautausseremonia on ollut, sen vähemmän paineita kohdistuu muistotilaisuuden ohjelman järjestämiseen.

Kappelissa pidettynä saattohetki noudattaa yleensä totunnaista muotoa myös rakenteeltaan.

Tavallisin ja usein luontevin – mutta ei millään tavoin pakollinen – järjestys on nykyään:
Alkusoitto
Saattoväen kukkatervehdykset
Musiikkikappale (yksin-, yhteis- tai kuorolaulua)
Saattopuhe
Musiikkikappale
Loppusoitto

Jos taas tilaisuus pidetään muualla tai saattoväki kokoontuu vasta uurnan laskuun, vaihtelua esiintyy enemmän.
Siviilihautajaisten saattotilaisuus voidaan luontevasti järjestää yksityisen Hietaniemen krematorion kappelissa. Käytössä on kaksi kappelia − pienempi kappeli, johon mahtuu istumaan maksimissaan 12 henkeä ja suurempi kappeli, joka on tarkoitettu n. 100 – 200 hengelle.

Puhuja, musiikki ja käsiohjelmat
Järjestämme teille puhujan ja musiikkia tilaisuuteen niin halutessanne. Voitte tilata myös käsiohjelmat saattotilaisuuteen.

Hautapaikka
Vainajan kotikunnan seurakunnilla on lainmukainen velvollisuus tarjota hautapaikka kaikille alueensa asukkaille.

Tuhkan sirottelu
Vainajan tuhka voidaan sirotella määrätylle sirottelualueelle, joita on muutamia pääkaupunkiseudulla. Tuhka voidaan myös sirotella tai haudata muulle maa-alueelle maanomistajan luvalla. Vainajan viimeisen tahdon mukaisesti tuhka voidaan sirotella mereen siihen osoitetulle alueelle tai muuhun vesistöön erillisellä luvalla.

Pro-Seremoniat
Teemme myös tiivistä yhteystyötä Pro-Seremoniat siviilijärjestön kanssa.

Krematoriokappelit

Go to Top