Ortodoksiset hautajaiset

Ortodoksiset hautajaiset

Alkaen: 734,00 

Jos kyseessä on uurnahautaus, niin olkaa ystävällinen ja valitkaa myös valikoimastamme uurna.

Yhteensopiva uurnaehdotus: Honka uurna 158 €. Honka uurna toimitetaan nupilla. Saatavana myös valkoisena.

Kokonaisuus sisältää valkoisen perusarkun, arkkupaidan, yhden kuljetuksen pk-seudulla, arkkuun laiton ja pukemisen ja kaikki tarvittavat siunaustilaisuuteen liittyvät asioinnit ja järjestelyt. Neuvomme ja autamme teitä myös hautapaikkavarauksissa.

Arkku on kotimainen puurunkoinen arkku.

379,00 
80,00 
175,00 
100,00 

Kuvaus

Läheisenne kuollessa olkaa yhteydessä seurakunnan päivystävään pappiin mahdollisimman pian muistopalveluksen ja hautaustoimituksen sopimista varten. Hautaustoimisto voi auttaa kirkon ja papin varaamisessa.

Hautajaisten ajankohta
Vainajan hautausta ei tulisi viivyttää tarpeettomasti. Hautauksia toimitetaan kaikkina viikonpäivinä, sunnuntaita lukuun ottamatta.

Ennen vainajan siunaamista arkku asetetaan keskelle kirkkosalia, vainajan katse alttarille päin. Vainaja puetaan yleensä omiin juhlavaatteisiin. Vainajan rintakehän päälle asetetaan ikoni, joka menee hautaan mukaan.

Muista ortodoksiperinteen mukaisista tavoista olkaa yhteydessä Hautaustoimisto Kaarnan hautausneuvojaan.

Hautauksen jälkeen noin neljäkymmentä päivää kuolemasta toimitetaan usein haudalla tai kirkossa muistopalvelus, jossa kaikkien vainajien läheisten toivotaan olevan mukana. Myös tässä yhteydessä voidaan järjestää varsinainen muistotilaisuus.

Hautauspalveluksessa on vahvasti läsnä Kristuksen ylösnousemuksen antama toivo ja pääsiäisen todellisuus. Kuolema ei ole kaiken loppu, vaan siirtyminen ikuiseen elämään.

Kirkosta eronneelle voidaan toimittaa ortodoksinen panihida eli muistopalvelus ennen hautausta. Muistopalveluksia pidetään myös kirkkoon kuuluville yleensä heti kuoleman jälkeen ja kolmantena ja 40:tenä päivänä kuolemasta sekä vuosittain kuolinpäivänä.

Helsingin ortodoksiseurakunta
https://www.hos.fi/

Go to Top