Korovirustiedote, päivitetty 12.5.2020

Piispojen ohjeistuksen (5.5.2020) mukaisesti kirkollisiin toimituksiin voi 1.6.2020  alkaen osallistua enintään 50 henkeä. Osanottajien turvallisuus tulee varmistaa huolehtimalla turvaetäisyyksistä. Pienempien kappeleiden osalta henkilömäärä voi olla tätä pienempi. Suuremmissa siunaustilaisuuksissa suositellaan hyödyntämään seurakunnan kirkkoja, joissa noudatetaan 1.6 alkaen 50 hengen henkilömäärärajoitusta. Muistotilaisuuksia voidaan myös alkaa järjestämään 1.6 alkaen isommalle saattojoukolle.

Koronavirustiedote

Koronavirusepidemia vaikuttaa myös hautaustoimintaan. Tähän tiedotteeseen on koottu tärkeimmät ohjeistukset hautajaisiin liittyen.

Hautajaiset poikkeusoloissa

Piispoilta 16.3.2020 tulleen ohjeistuksen mukaan kirkolliset toimitukset hoidetaan poikkeusjärjestelyin. Hautaan siunaamiseen voi osallistua vain 8 lähintä omaista ja pappi ja kanttori. Jos 10 hengen osallistujamäärästä on tarve poiketa muutaman henkilön osalta, asiasta voidaan keskustella seurakunnan kirkkoherran kanssa.

Tuhkauksen jälkeen myöhemmin järjestettävään uurnanlaskuun on mahdollista kutsua laajempi saattoväki ja samalla pitää muistotilaisuus.

Vahva suositus on, että hautajaiset pidetään viivytyksettä kuten yleinen ohje on normaaliaikanakin. Omaisille poikkeusoloissa hautajaisten järjestäminen on vielä kuormittavampaa, mutta siunaustilaisuudet pitää järjestää 2-4 viikon kuluessa kuolemasta.

Siunaustilaisuudessa on syytä noudattaa turvaväliä ja vähänkään hengitystieoireisen ei pidä osallistua siunaustilaisuuteen. Samat säännöt koskevat myös haudalla siunaamista ja uurnanlaskua.

Hautajaisten järjestäminen

Perheyrityksemme palvelee teitä koronavirusaikana puhelimitse ja verkkokaupassamme kuten aikaisemminkin. Järjestämme myös tapaamisia hyvää hygieniaa noudattaen ja turvarajoja noudattaen.

Halutessanne voitte hoitaa kaikki hautajaisjärjestelyt kotoa käsin helposti ja turvallisesti.

Hautajaisten videolähetys

Poikkeusajan hautajaisissa joudutaan omaisten määrää rajoittamaan. Järjestämme videolähetyksen eli livestriimauksen hautajaisista kappelissa tai kirkossa.  Sen avulla suurempi joukko sukulaisia ja ystäviä voi seurata tilaisuutta etänä. Tilaisuudesta jää muistoksi myös tallenne.

Ota yhteyttä, kun tarvitsette apua hautajaisten järjestämiseen.

Tuula Solmela

0500 406 408

asiakaspalvelu@hautauspalvelukaarna.fi