Siirry tästä Kaarnan etusivulle

Näin koronaviruspandemia vaikuttaa hautajaisiin

Miten hautajaisjärjestelyt voi aloittaa?
Soittakaa meille niin järjestämme hautajaiset puhelimessa.  Vaihtoehtoisesti tilauksen voi tehdä verkkokaupassamme. Voimme järjestää myös tapaamisen teille sopivaan paikkaan turvarajoja ja hyvää käsihygieniaa noudattaen. Käytämme maskeja tapaamisessa ja toivomme teidän niitä myös käyttävän.

Siunaustilaisuudet Helsingin, Espoon ja Vantaan seurakunnissa
• Yleinen ohjeistus on, että siunaustilaisuuteen saa osallistua enintään 10 omaista. Näihin henkilöihin sisällytetään pappi, kanttori ja vahtimestari. Siunaustilaisuudessa voivat kuitenkin olla läsnä kaikkein lähimmät omaiset, vaikka tämä ylittäisikin annetun 10 henkilön rajan. Poikkeusolojen osallistujamääriin voidaan pyytää lupaa kirkkoherralta tai siunaavalta papilta.

• Kirkossa tai kappelissa istutaan väljästi sekä pidetään kahden metrin etäisyys toisiin omaisiin. Huolehditaan riittävästä käsihygieniasta ja vahva suositus on että omaiset käyttävät maskeja.  Omat takit otetaan mukaan omalle paikalle, eikä niitä ole suotavaa jättää yleiseen naulakkoon.

• Tämä ohjeistus on voimassa 28.2.2021 asti.

Suoratuhkaus
Meillä on tarjota myös suoratuhkaus vaihtoehto, jota ei edellä siunaus- tai saattotilaisuus. Vainaja kuljetetaan kylmätiloista krematorioon tuhkattavaksi ja omainen hakee uurnan krematoriosta. Uurnanlasku voidaan pitää noin kahden viikon kuluttua tuhkauksesta. Toinen vaihtoehto on pitää uurnanlasku ensi kesänä samassa yhteydessä kuin mahdollinen muistotilaisuus. Katso lisätietoja etusivulla olevasta valmiista palvelupaketistamme, suoratuhkaus 679 €.

Uurnan siunaus
Suoratuhkausta voidaan suorittaa myös kirkkoon kuuluvalle vainajalle pandemia-aikana. Siunaustilaisuudessa arkun sijaan pappi siunaa uurnan. Uurnan siunaus voi tapahtua myös haudalla.

Koronavainajien siunaustilaisuudet ja  hautaukset
Tarkempia tietoja koronavainajien hautauksista saatte hautaustoimistostamme.

Muistotilaisuus
Muistotilaisuus voidaan pitää kirkon seurakuntatilassa. Tarjoilu voidaan järjestää suoraan pöytiin ja istumapaikat järjestellään väljästi. Meillä on tarjota 10:lle henkilölle pitopalvelu joko seurakuntatilassa tai kotona järjestettävään muistotilaisuuteen. Tilausravintolassa ja yksityisessä pitopalveluravintolassa henkilömääriä koskevat rajoitukset ovat samat kuin yleisissä ravintoloissa. Järjestämme teille myös muistotilaisuuden.

Etätapaaminen
Tapaamiseen voidaan käyttää etäyhteyttä. Yhteys otetaan Zoom tai Teams sovelluksella. Lähetämme teille etukäteen linkin sähköpostiin, ja sen avulla pääsette liittymään etätapaamiseen.

Videostriimaus -palvelu
Koska saattoväen suuruus on rajattu nyt koronapandemia-aikana, niin järjestämme teille haluttaessa videostriimauksen kappeliin, kirkkoon ja/tai tarvittaessa myös haudalle. Livestriimaus -palvelun avulla omaiset ja ystävät kotona ja myös ulkomailla pääsevät osallisiksi läheisensä siunaus/saattotilaisuuteen. Palvelu sisältää yhden (450 €) tai kahden kameran live-videolähetyksen, jota voi seurata jaettavan linkin kautta avautuvassa lähetyksessä.  Omaisille jää myös videotallenne tilaisuudesta.

Noudatamme seurakuntien ohjeistusta hautajaisista.

EVL -kirkon toimia ja ohjeistuksia koronavirustilanteessa

THL -vainajien käsittelyohjeet

Ottakaa yhteyttä, kun tarvitsette neuvoja tai apua hautajaisten järjestämiseen. Yksi puhelinsoitto riittää hautausjärjestelyjen aloittamiseen. Sydämellistä palvelua viimeiselle matkalle.

Tuula Solmela

0500 406 408

asiakaspalvelu@hautauspalvelukaarna.fi